March 2, 2021

Meer voertuigen op de weg leidt tot een groeiende behoefte aan autoreparaties

2 min read

Jaarlijks worden wereldwijd miljoenen voertuigen verkocht. Marktanalisten voorspelden vorig jaar naar schatting 78 miljoen wereldwijde autoverkopen en het jaar ervoor werden er meer dan 80 miljoen gekocht. Hoewel de jaarlijkse cijfers dalen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat tientallen miljoenen voertuigen die in voorgaande jaren zijn verkocht, nog steeds actief zijn. Dit betekent dat het aantal voertuigen op de wegen van de wereld blijft stijgen.
Enkele problemen met de Automotive Uptick
Er zijn meer mensen onderweg dan ooit tevoren. Hierdoor is verkeerscongestie in veel gebieden over de hele wereld een grote zorg. Sommigen proberen het probleem op te lossen door grotere of meer wegen aan te leggen, maar dit veroorzaakt op zichzelf al veel problemen. Lopende wegwerkzaamheden leiden tot uitgebreide verkeersvertragingen, verwarring en gevaarlijke rijomstandigheden om een ​​paar problemen te noemen.
Meer voertuigen op de weg hebben betekent ook meer ongevallen. Rapporten tonen aan dat verkeersongevallen nu ‘s werelds achtste belangrijkste doodsoorzaak zijn voor mensen van alle leeftijden en de meest prominente doodsoorzaak onder de leeftijden van vijf tot en met 29 jaar. Sterker nog, meer dan 3.700 mensen sterven elke dag door ongevallen. Honderdduizenden anderen zijn gewond of permanent gehandicapt.
Tegelijkertijd betekent het toenemende aantal voertuigen ook een stijging van de vraag naar autoreparaties. Een deel van de vraag komt voort uit ongevallen, terwijl andere behoeften voortkomen uit normale slijtage. Vallende ledematen, rondvliegende rotsen en andere onverwachte gebeurtenissen drijven ook de roep om reparatie op. Dit alles verhoogt op zijn beurt ook de kosten van verzekeringsdekking en andere uitgaven in verband met het bezit van voertuigen.
Kijkend naar de meest voorkomende voertuigreparaties
Routineonderhoud lijkt de lijst met veel voorkomende autoreparaties te domineren. Elementen in deze categorie zijn onder meer olie- en filterveranderingen, bandrotaties, front-end-uitlijningen, bougie- en plug-draadvervangingen, vloeistof bijvullen en nieuwe batterijen en wisserbladen hebben geïnstalleerd om er maar een paar te noemen. Mensen hebben vaak hagelschade, algemene deuken en ook verfkrassen gerepareerd.
In veel gevallen moet ook een uitgebreide carrosserie worden uitgevoerd. Dit kan onder meer deukreparaties, vervanging van lichaamsdelen en het volledig opnieuw schilderen van voertuigen omvatten, naast andere maatregelen. Structurele reparaties kunnen ook nodig zijn. Andere onderdelen, zoals radiatoren, motoren, transmissies, remmen en elektrische componenten, moeten mogelijk ook worden gerepareerd of vervangen.
Glasreparaties en -vervangingen komen ook veel voor. Veel mensen realiseren zich niet hoe cruciaal autoglas is voor de veiligheid en structurele integriteit van voertuigen. Het helpt het dak en andere lichaamsdelen extra te ondersteunen, terwijl bestuurders en passagiers worden beschermd tegen verschillende soorten rondvliegend puin.Glasschade krommenie kan het bijzonder lastig maken op deze afdeling.
De verkoop van voertuigen daalt misschien elk jaar, maar het aantal voertuigen op de weg blijft groeien. De behoefte aan autoreparaties stijgt evenredig. Aangezien veel van de voertuigen die momenteel in gebruik zijn, blijven verouderen, moeten ze ook uitgebreider worden gerepareerd. Van carrosserie- en mechanisch werk tot het in topconditie houden van de voorruiten, reparaties en routineonderhoud zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat die voertuigen veilig en operationeel blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.